Selvskading og mobbing

Hei! Dette er noe jeg går og tenker over hver dag, men ikke noe jeg liker og snakke så mye om... Hvorfor folk skader seg selv, hvorfor folk gidder og mobbe, og hvordan vennskap blir ødelagt og bygget opp igjen.. Det og skade seg selv, mobbe og la dette gå utover vennskap er ikke bra! Skal snakke litt om temaene, og så si hva jeg syntes om det..

1: SELVSKADING


Selvskading kan beskrives som en fellesbetegnelse på atferd som gjør at en person påfører seg selv en  fysisk eller psykisk smerte for fjærne  negativ tanke eller følelse. De fleste som skader seg, gjør det med mer enn en måte og av forskjellige grunner. Kutting og stikking er vanlige måter. Selvskadingen blir koblet sammen med å tenke stygt om seg selv. Dette har ofte igjen sammenheng med at den som skader seg opplever en sterk ekkelhetsfølelse og skam over seg selv. Jeg syntes selvskading ikke er noe man burde prøve ut, og hvis du tenker: Ingen liker meg, så ingen kommer til og syntes synd på meg hvis jeg gjør det, så prøv heller og snakke med en god venn eller noen du føler du kan stole på! La kniven/barberblande gjøre det de er laget for. Det er ikke for at du skal skade deg!¨2. Mobbing


Det er mobbing når en person gjentatte ganger og over tid utsettes for negative handlinger. Dette kan dreie seg om trakassering, plaging, utfrysing, sårende erting o.l. Det er typisk for situasjonen at offeret ikke er i stand til å forsvare seg. //wikipedia

Dersom de personene som står mot hverandre er like sterke eller det det bare skjer en gang, regnes det ikke som mobbing. Du kan først kalle det mobbing når det gjentar seg ofte og når den ene siden er større/mektigere enn den andre siden. Det kan godt være flere som mobber en person og det vil gjøre den siden mye sterkere enn den som blir mobbet sin side. Mobbing må ikke skje face-to-face, men kan også foregå via sosiale medier. Jeg syntes mobbing er veeldig barnslig. Jeg tror at de som mobber ikke er sikre på seg selv, og må derfor rakke ned på andre for å føle seg bedre seg, noe som ikke er bra!

 

Poenget med dette innlegget:

Tenk deg om før du skader deg selv og selvom livet ditt suger, så tenk positivft! Er du en som mobber, slutt med det.. Ingen kan NOEN gang synke på et lavere nivå en deg! 
2 kommentarer

Mina<3

24.03.2013 kl.01:28

Veldig bra skrevet og jeg er veldig enig i hva du sier! Bildene passa veldig godt inn til det du skrev om!

Hanna

24.03.2013 kl.12:10

Jeg liker bloggen din veldig godt og jeg syntes det er bra at du skriver om det!

Skriv en ny kommentar

Mia <3

Mia <3

13, Oslo

Hei :) Jeg er en jente på 13 år fra Oslo. Kommer til og bloge om hverdagen, venner og ting som intriserer meg.

Kategorier

Arkiv

hits